Reuma en voeten

Reumatische voeten vereisen extra zorg en de voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:

gewrichtsontstekingen
slijmbeursontstekingen
‘slijtage’ in de gewrichten
stand veranderingen.

Algemene adviezen voor de reumapatiënt:
doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ( ‘rust roest’)
laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening “Reumatische Voet.”

Wanneer gaat een reumapatiënt naar een pedicure?

[flickr-photo:id=16593228363,size=n]

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

brokkelige nagels eeltvorming onder de nagels
‘schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
verkleuringen van de nagel.

Experimenteer niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut

Body & Beauty is Medisch Pedicure en gespecialiseerd in de reumatische voetverzorging en erkend door zorgverzekeraars en Podotherapeuten die deze behandeling dan ook meestal geheel of deels vergoedt.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met het telefoonnummer: 071-5761755.